Statsforvalteren er Kongens og Regjeringens representant i fylket. Statsforvalteren bidrar til at nasjonal politikk etterleves i kommunene og at rettssikkerheten til innbyggerne ivaretas. Vi samordner statlige interesser og holder overordnede myndigheter orientert om viktige spørsmål i fylket. Statsforvalteren i Trøndelag har ca.260 ansatte fordelt på sju fagavdelinger, med kontorer i Steinkjer, Trondheim, Snåsa og Røros.
Kommunal- og justisavdelingen er en avdeling med stor bredde i oppgaver. Avdelingen arbeider mest mot kommunene, men har også viktige oppgaver rettet direkte mot enkeltindivid. Avdelingen omfatter ansvarsområdene samfunnssikkerhet og beredskap, plan, samordning og kommuneøkonomi, vergemål, samt bygg og justis.
Samfunnssikkerhet og beredskapsseksjonen ivaretar Statsforvalterens beredskapsoppgaver, samordner og ivaretar rollen som pådriver og veileder i arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap i fylket. Statsforvalteren skal ivareta sitt ansvar for krisehåndtering ved hendelser i fred, krise og krig. Statsforvalteren fører tilsyn med kommunene etter lov om kommunal beredskapsplikt.
Rådgiver på fagområde samfunnssikkerhet og beredskap
Hovedoppgavene i stillingene er rettet mot arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap internt, regionalt og på lokalt nivå.
Stillingen omfatter blant annet:
Etter kompetanse og kapasitet bistå i:
Du blir en av kollegiet som tar rollen som vaktsjef i Statsforvalterens beredskapsstab.
Du vil få oppgaver innenfor noen av seksjonens øvrige ansvarsområder som planbehandling etter plan- og bygningsloven med fokus på risiko og sårbarhetsanalyser.
Du kan også bli pålagt å utføre andre oppgaver innen avdelingens/embetets arbeidsfelt, og du må være innstilt på endringer i forbindelse med eventuelle omorganiseringer i embetet.
Stillingene er faste, en med oppmøte sted Steinkjer og en med oppmøtested Trondheim. Du må kunne sikkerhetsklareres. Tiltredelse i stillingen etter nærmere avtale.
Hvilke kvalifikasjoner må du ha?
Bachelor eller master i samfunnssikkerhet og beredskap eller tilsvarende utdanning innen samfunnsvitenskap eller annen relevant utdanning og erfaring på beredskapsområdet.
Ønskelig med erfaring fra relevant arbeid på nasjonalt, regionalt eller kommunalt nivå samt gode kommunikasjonsferdigheter. Videre er erfaring fra beredskapsarbeid i offentlig eller privat sektor samt planbehandling på høringssaker etter plan og bygningsloven nyttig kompetanse.
Du må være personlig egnet til stillingen, og vi legger vekt på om du:
Vi er samtidig opptatt av den samlede kompetansen i seksjonen og nyutdannende oppfordres til å søke.
Hva kan vi tilby deg?
Vi er en arbeidsgiver som bryr oss om, og tar vare på, våre ansatte. I tillegg til de varierte og meningsfulle arbeidsoppgavene nevnt ovenfor, kan vi blant annet tilby dette:
Arbeidsvilkår:
Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse. De første 6 måneder regnes som prøvetid.
Vi ønsker mangfold blant våre ansatte, og oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke, uavhengig av alder, kjønn, etnisitet og funksjonsevne. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkalles minst en søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, må søkeren oppfylle visse krav.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom dette er aktuelt. Avkrysningen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Hvis du ikke ønsker å stå på offentlig søkerliste, må du si fra til oss og begrunne ønsket ditt. Vi varsler deg hvis vi ikke kan oppfylle ønsket ditt.
Attester og vitnemål vedlegges søknaden din. Søk på stillingen her
Vil du vite mer om stillingen kan du ta kontakt med fylkesberedskapssjef, Dag Otto Skar, mob: 958 55 352 – dag.otto.skar@statsforvalteren.no eller direktør, Trude Mathisen, mob: 930 32 570 – trude.mathisen@statsforvalteren.no